Spotkanie z kosmitami 5 klasy.

Uczniowie 5 klasy wraz z opiekunami – wychowawcą Pawłem Kaczmarczykiem i drugim nauczycielem Ewą Gajową odbyli spotkanie z kosmitami na Kosmicznym Ranczu. To miejsce, w którym uczniowie oraz ich opiekunowie poznali smak nieziemskiej zabawy, ale również zobaczyli wiele wystaw edukacyjnych i spędzili niezapomniane chwile  w towarzystwie zaprzyjaźnionych pozaziemskich postaci. Uczniowie …

3 Bieg Królowej Bony – szlakiem Książąt Mazowieckich.

Reprezentacja naszej szkoły w osobach ucznia 8 klasy Jakuba Awdjenko i nauczyciela Pawła Kaczmarczyka wzięła udział w 3 Biegu Królowej Bony – szlakiem Książąt Mazowieckich na dystansie 5 km. Start i meta miał miejsce na Zamku Książąt Mazowieckich w Czersku. Było to połączenie sportu z XVI wieczną historią Królowej Bony …

#LaboratoriaPrzyszłości – „Zdrowe odżywianie zgodne z sezonowością produktów”.

6 czerwca klasa 4a, pod opieką wychowawcy, uczestniczyła w zajęciach pt. „Zdrowe odżywianie zgodne z sezonowością produktów”. Uczniowie zrobili pyszne koktajle, smoothie oraz sosy do makaronu. Sprzęt wykorzystany do wykonania wszystkich smakołyków pochodzi z programu #LaboratoriaPrzyszłości.

Dzień Dziecka.

W środę przed długim weekendem na naszych uczniów czekała miła niespodzianka. Zamiast tradycyjnych zajęć można było skorzystać z wielu atrakcji przygotowanych przez szkołę. W sali gimnastycznej uczniowie korzystali z dmuchańców i cymbergaja. Samorząd Szkolny zorganizował turniej sportowy – na boisku rozegrały się mecze Nauczyciele kontra  Uczniowie klas 4-8. Na zgłodniałych …

Konkurs matematyczny „Kangur”.

Z wielką radością pragnę poinformować o wynikach Konkursu matematycznego „Kangur” Osoby wyróżnione: Filip Marzec ( klasa 2b) Sasanka Matuszewska (klasa 3) Antoni Kasiedczak (klasa 3) Wiktor Charabin (klasa 3) Michalina Bujak (klasa 4) Z uwagi na ochronę danych osobowych szczegółowe wyniki są dostępne u wychowawców klas, pani Katarzyny Bocheńskiej oraz …

#LaboratoriumPrzyszłości – Zdrowe śniadanie w klasie 8

Klasa ósma przygotowała zdrowe śniadanie, korzystając z sprzętu zakupionego z programu #LaboratoriumPrzyszłości. Dzięki nowoczesnemu wyposażeniu i inspiracji uczniów, udało nam się stworzyć przepyszne i pożywne posiłki. W menu znalazły się świeże owoce, warzywa, płatki owsiane, jogurt naturalny oraz zdrowe koktajle.